Ο διευθυντής του Media Lab της Μασαχουσέτης Μιχάλης Μπλέτσας καλεσμένος της ΤΥΡΑΣ!

Καθήλωσε το κοινό που τον παρακολουθούσε απόλυτα προσηλωμένο, ο διευθυντής Πληροφορικής του Media Lab του Ινστιτούτου Πληροφορικής της Μασαχουσέτης Μιχάλης Μπλέτσας.

Στην εκδήλωση που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στα Τρίκαλα, με την φροντίδα της γαλακτοβιομηχανίας ΤΥΡΑΣ και την αιγίδα του Δήμου Τρικάλων, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της πόλης, ο Έλληνας ερευνητής αναφέρθηκε στην πρόκληση της τεχνητής νοημοσύνης την οποία ήδη συναντάμε σε πλήθος τεχνολογικών εφαρμογών.

«Όταν μιλάμε για τεχνητή νοημοσύνη δεν μιλάμε για επανάσταση στην
επιστήμη, μιλάμε για ένα ακόμα συστατικό που επιταχύνει τις εξελίξεις,
μιλάμε, στην σημερινή μορφή της τεχνητής νοημοσύνης, ότι ο κυρίαρχος
μηχανισμός είναι η μηχανική μάθησ
η», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τον κ. Μπλέτσα προσφώνησαν και ευχαρίστησαν, με σύντομους χαιρετισμούς, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος της ΤΥΡΑΣ Τάκης Σαράντης και ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μιχάλης Σαράντης, ενώ δόθηκαν και αναμνηστικά δώρα τόσο από τον Δήμο όσο και από την εταιρεία.

Ο καθηγητής έλκει τη καταγωγή του από το Παλαιομονάστηρο Τρικάλων όπου έζησε και μεγάλωσε ο παππούς του Μιχάλης Μπλέτσας. Μάλιστα το απόγευμα του Σαββάτου επισκέφτηκε το χωριό, συνοδευόμενος από τον κ. Παπαστεργίου, όπου του επιφυλάχτηκε συγκινητική υποδοχή.

Ολόκληρη η διάλεξη του κ. Μπλέτσα είναι διαθέσιμη στο κανάλι της ΤΥΡΑΣ στο Youtube: https://youtu.be/0q2PTq3o8wg