Η ΤΥΡΑΣ καθάρισε τις εισόδους της πόλης – Πρώτα σε ρύπους τα μπουκάλια νερού

Με μια οργανωμένη πρωτοβουλία, στα πλαίσια της εταιρικής της ευθύνης και σε συνεργασία με τον δήμο Τρικκαίων, η γαλακτοβιομηχανία ΤΥΡΑΣ συνέβαλε το περασμένο Σάββατο στον καθαρισμό από σκουπίδια συγκεκριμένων σημείων της πόλης μας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με μισθωμένο συνεργείο της επιχείρησης στις τέσσερις εισόδους των Τρικάλων (Καρδίτσης, Λαρίσης, Καλαμπάκας, Πύλης) και παραπλεύρως της περιφερειακής οδού Τρικάλων – Ιωαννίνων ( στο τμήμα από ΟΑΕΔ μέχρι Μπάρα).

Η ποιότητα των απορριμμάτων που συλλέχθηκαν και οδηγήθηκαν στον ΧΥΤΑ από τα συνεργεία του Δήμου, συμβαδίζουν με τις καταναλωτικές συνήθειες όλων μας τα τελευταία χρόνια. Κυριαρχούν παντού τα πλαστικά μπουκαλάκια νερού, με δεύτερα σε ποσότητα τα πλαστικά ποτήρια καφέ.

Σε μια σύντομη εκδήλωση που έγινε το μεσημέρι στην οδό Καλαμπάκας, την ώρα του διαλείμματος των εργαζομένων, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος της ΤΥΡΑΣ Τάκης Σαράντης, ο αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Σπηλιόπουλος, ο διευθυντής της Αποκεντρωμένης διοίκησης στο νομό Τρικάλων Γιώργος Ζιούτος, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Παναγιώτης Ντιντής, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, στελέχη της ΤΥΡΑΣ και δημοσιογράφοι.

Στους εργαζομένους και λοιπούς παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν μπλουζάκια ΤΥΡΑΣ και προϊόντα Όλυμπος από αυτοκίνητο-ψυγείο που παρέμεινε στο χώρο κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Δηλώσεις

Δημήτρης Παπαστεργίου: “Είμαστε μια διαφορετική κοινωνία που φαίνεται σε όλες τις εκφάνσεις της. Συνεργαζόμαστε με τον όμιλο ΤΥΡΑΣ αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό, είναι ανάγκη να υπάρξει δράση και από τα σχολεία. Σε αυτήν την υπέροχη περιοχή που ζούμε, οφείλουμε να μεταδώσουμε το μήνυμα ότι δεν πρέπει να πετάμε οπουδήποτε, ό,τι δεν χρειαζόμαστε. Καταβάλλουμε ως Δήμος φιλότιμες προσπάθειες μαζί με την ΠΑΔΥΘ, αλλά πρέπει και ως πολίτες να φροντίζουμε την καθαριότητα.”

Τάκης Σαράντης: “Ζούμε όλοι στα Τρίκαλα, αυτή την πόλη αγαπάμε και θέλουμε να την βλέπουμε καθαρή. Η σημερινή μας πρωτοβουλία αλλά και όλες οι προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος δεν αρκούν. Πρέπει να ξεκινήσει μια διαδικασία περιβαλλοντικής αγωγής από τα σχολεία. Η καθαριότητα της πόλης πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας. Ευχαριστούμε τον Δήμο Τρικάλων για την συνεργασία.”